5 iemesli, kāpēc ieviest jogu savā treniņu rutīnā

5 iemesli, kāpēc ieviest jogu savā treniņu rutīnā

Pavisam nesen TRX FOR YOGA digitālais kurss ir pieejams arī Baltijā, tāpēc tas ir ideāls brīdis, lai parunātu par to, kāpēc joga ir neatņemama labas pašsajūtas sastāvdaļa. Trenere un TRX FOR YOGA advokāte Shauna Harrison saka, ka jogā ir viss, kas palīdz atbrīvoties no ikdienas domām un sajust labāk savu ķermeni un kā tas kustas. "Joga ir domāta, lai apvienotu cilvēku ar savu elpošanu."

"Es uzskatu, ka mēs esam tik atrauti no daudzām mūsu ķermeņa daļām, ieskaitot elpošanu. Joga ir ļoti noderīga un nepieciešama, it īpaši šajā laikā un vecumā, lai labāk iepazīstu sevi un savu ķermeni."

Vēlies par to pārliecināties? Izlasi šos piecus iemeslus, kāpēc jogai jābūt neatņemamai iknedēļas sastāvdaļai.

1. Nekas nevar Tevi apturēt

Lai gan cilvēki jogai izmanto visbiežāk jogas paklājiņus, lai uzsāktu nodarboties ar jogu, faktiski nav nepieciešams nekāds specializēts aprīkojums. Ikviens var pievērsties jogai, neatkarīgi no vecuma, fiziskās sagatavotības, jebkurā laikā un vietā!  Iepazīties ar jogas vingrinājumiem var gan fitnesa kluba grupu nodarbībās, telefona aplikācijās vai pat apskatoties bezmaksas videoklipu vietnē Youtube.

2. Joga uzlabo veselības stāvokli

Joga ir lieliska aktivitāte cilvēkiem ar cukura diabētu, augstu asinsspiedienu, artrītu vai sirds slimībām. Tā dod spēku, lokanību, kā arī sava prāta un ķermeņa izpratni. Ir zināms, ka joga uzlabo imūnsistēmu un pat pazemina holesterīna un triglicerīdu daudzumu asinīs. Tas nozīmē, ka jogu var aizvietot ar medicīniskās palīdzības aprūpi, taču par to ir vērts runāt ar savu ārstu, lai noskaidrotu, vai joga konkrētajā saslimšanas gadījumā var tikt pielietota kā ārstēšanas metode.

3. Joga palīdz mazināt stresu un trauksmi

Shaunai Harrison joga palīdz cīnīties ar spēcīgām trauksmes lēkmēm. Viņa apgalvo, ka viņa gandrīz katru dienu cieta no trauksmes lēkmēm, kad ārsts izrakstīja zāles, paralēli viņa sāka nodarboties ar jogu. "Daļa no trauksmēm izraisa nespēju sevi kontrolēt un nomierināt savu elpošanu", viņa skaidro. "Es devos uz jogas nodarbībām, kur iemācījos kontrolēt savu elpošanu Iemācoties kontrolēt elpošanas biežumu, man bija iespēja kontrolēt arī trauksmes lēkmes."

4. Joga palīdz izvairīties no pārslodzes

Joga ne tikai mazina stresu, bet var cilvēku padarīt izturīgāku. Joga atspoguļo cilvēka dzīvesveidu. Ja noturēt jogas pozas padodas ar grūtībām, tas, iespējams, ir saistīts ar ikdienas noslogotību un stresa līmeni.
Joga mazina nogurumu, atslābina nervu sistēmu un nomierina, palīdz atgūt iekšējo līdzsvaru un atjauno iekšējās enerģijas krājumus.

5. Joga uzlabo sniegumu

Ja cilvēks ir pievērsies kardio treniņiem vai lielākais mērķis ir pacelt rekordlielu svaru, iespējams, joga nav nedēļas treniņu plānā, lai gan tas patiesi spēj uzlabot sportista vai fitnesa entuziasta sniegumu treniņos. Regulāras jogas nodarbības var uzlabot sportistu lokanību un samazinās iespējamo traumu risku.

 

Joprojām baidies no jogas? TRX piekares sistēma var padarīt daudzas sarežģītas jogas pozas, piemēram, Vārnas pozu vai stāju uz rokām - daudz izpildāmākas. Tagad arī Latvijā, Lietuvā un Igaunijā ir iespēja iziet digitālo TRX FOR YOGA apmācību kursu, lai palīdzētu apgūt jogas elementus. Šis kurss jums parādīs, kā ievest TRX jogas praksē, sniedzot jaunu kustības attīstību, palīdzot noturēt un arī iemācīties tradicionālās pozas. Tikai atceries: nav jākļūst par jogas ekspertu vienas dienas laikā. Ja Tev ir brīvs laiks jogai vismaz vienreiz nedēļā, izmanto šo iespēju!